Karmikus léptek

Szerencsére azt a szót és érzést, hogy alkotói válság, én nem ismerem. Ha nem alkotok, nem azért van, mert nem tudnék írni, hanem azért, mert a lelki erő nincs meg hozzá, de nem az inspiráció hiánya. A veszteséges időszakban talán könnyebb alkotni, de van, akinek akkor halkul el a lelke és nincs, mit megosszon magából. Ez nem azt jelenti, hogy „kiürülünk” mint alkotók, hanem pihenésre van szükségünk, hogy meg tudjuk forgalmazni, ami bennünk van, rálátni régebbi élethelyzetekbe, nyitott szemmel járni a világban, meghallani annak hangját, meghallani a saját lelkünk hangját, egyszóval készülni ismét: adni.

Idén elkészült egy kéziratom, mely 2024 tavaszán fog megjelenni, ennek hírét 2023 szeptemberében egy élőben közöltem, s aztán… történt valami.

Szeptember 23, szombat reggelre felkeltem egy ötlettel… és máris felépült szinte az egész kohézió bennem: a borító, a fülszövegek, a történet, a karakterek, maga az az üzenet, melyet szeretnék átadni… majd szépen sorban megszülettek a fejezeteket, aznap már az első 5 fejezet készen is volt. Nem tudom kifejezni, amikor elkap ez az ihletett állapot, az illúziók, az inspiráció: annyiban tudom „kifejezni”, hogy szó szerint az első gondolatcsírától kezdve a könyv 3/4-e teljesen megvolt két hét alatt!

Ami készül pedig szintén nem egy kis füzetecske, hanem egy regény. Méghozzá a TE vagy az összes lehetőség a világon! c. első nagyregényem folytatása, ami itt még kapható, viszont kevesebb szereplővel, helyszínnel, fejezettel és időtartammal benne, s nem is történik nagyon sűrű eseménysor. A lelki folyamatok, az érzések a fontosak ebben a kisregényben! Szívem teljes szeretetével dolgoztam rajta és nem nagyképűségből, de magam is megleptem, hogy mennyire „erős” lesz ez a könyv. Elkapott és meglovagoltam az ihletet, az biztos. A mondanivaló pedig egyenesen tőlem, lelkem mélyéből érkezik, és mint mindig azért hiteles, mert ezeket már saját bőrömön, de szintén mind megtapasztaltam! A könyv nem igényel azonban előzetes ismeretet, hiába egy folytatás regény, magában is meg fogja állni a helyét és bízom benne, hogy nagyon sokótok szívébe ér majd el!

Arról nem szolgálhatok még információval mikor s milyen keretek között fog megjelenni, de hogy idén készen lesz az biztos, mint ahogy csak 2 hete írom, de az egész készen van szinte. 🙂 Utóirat: 3 hét alatt készen lett. 🙂

Mindenesetre már egyre közelebb járnak hozzánk a Karmikus léptek... 🙂

Tartalom: Olaszország. Két év telt el az utolsó Gandino-ban megejtett találkozó óta. Ezúttal Camilla rejtett naplójába olvashatunk bele. Hogy élte meg ő a múltat? Hol tart most a gyógyulási fázisban testben-lélekben? Immár Stefano és Camilla is visszavonultak a rivaldafényből, a férfiról pedig megdöbbentő hírek érkeznek, így kerül vissza Camilla éppen lenyugvó életébe. Hogyan reagál erre a lány, aki ismét elkezdett táncolni, és csak komplikálja a dolgokat, hogy időközben feltűnik a színen egy tánctanár is? Keverednek a régi emlékek az új dolgok teremtésével. Vajon merre és kihez visznek Camilla léptei?

Köszönöm, amiért megírhatom ezt a könyvet, számomra több, mint felszabadító és feloldozó hatása volt! Egy csoda ez, az elengedő fázis csúcspontja és záró akkordja, a megérdemelt újjászületés üde szellőjével!

Ami még elárulható és a fülszövegen lesz:

A szerző 2022-es nagyregényét szövi tovább ebben a kötetben, úgy, hogy a kéziraton nem érződik, hogy folytatás regény, hanem önállóan megállja a helyét. Ez alkalommal önéletrajzi ihletésű elemek jócskán szerepelnek a könyvben, vegyítve a fantázia és kreativitása végtelen világával, melyet bizonyít az, hogy az első gondolatfoszlány és az utolsó betű leírása között alig három hét telt el. Megmutatja a színészi/alkotó/művész személyek érzékenységét, a művészvilág kifinomultságának, egyediségének, halandóságának törékenységét, mégis e világ eleganciájának selymességén keresztül. Bizonyítja, hogy létezik sors és nincsenek véletlenek, végül pedig, ami marad, az a hála, még ha veszteségek is érik az embert. Tanulságos üzenetét most a könyvben egy év leforgásának eseményein keresztül tárja olvasói elé.

Kép: pixabay.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Tetszik a tartalom amit nálam olvasol? Iratkozz fel, hogy ne maradj le az újdonságokról!

A “Feliratkozás” gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatkezelési tájékoztatót

 

Örülök, hogy Nálam jártál! Amennyiben tetszett az itteni tartalom, iratkozz fel hírleveleimre, hogy ne maradj le az újdonságokról!

A “Feliratkozás” gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatkezelési tájékoztatót