Lelkünk üzenete

Amikor először megtapasztaltam, hogy egy könyv megváltoztathat pozitív módon egy életet, az Jane mama Büszkeség és Balítéletjével történt tíz éve. De akkor nem is inkább az, hanem annak 2005-ös filmváltozata indított el bennem változást. Akkor felfedeztem lelkem legmélyebb szegmenseit és megtapasztaltam a tökéletes harmónia állapotát önmagammal és a világgal! Igen! Egy film/könyv képes erre! Még, ha hihetetlenül is hangzik!

Most pedig itt volt ez…. Kurt Tepperwein: Lelkünk üzenete. Nővéremtől kaptam év eleji születésnapomra, vagy még tavaly karácsonyra, már nem is emlékszem… Már az előző, általam elolvasott és ajánlott könyv is éppen akkor jelentett sokat életemben, míg olvastam, és hát mit írjak… ez a mostani szintén nem érkezhetett volna jobbkor és nem tudtam volna alkalmasabb időben elolvasni, mint az elmúlt hónapban. Az idei év számomra mindent überel veszteségek terén, ezért úgy kellett döntsek, ismét, mint életemben mindig… nem vigasztalódom sehol, máshol, mással… mert az könnyű lehetne, de az nem én vagyok…. hanem MAGAMAT RAKOM ISMÉT EGYBE, Önerőből. Volt honnan…. mi tagadás. És nem meglepő, hogy el voltam keseredve….

Az egy hónap alatt, míg olvastam, teljesen megváltozott az életem, az önképem, a tudatosságom, másokhoz való viszonyom, a dolgokhoz való hozzáállásom, lelkem állapota… a veszteségek feldolgozása…. Sőt, ennek a szónak az értelmezése… a pozitív hozzáállás, megtanulni teremteni HITTEL ÉS BIZALOMMAL, többet mosolyogni, meglátni mindenben a jót is, minden fájdalomba belevinni a kreativitást, mindent művészetté formálni (vagyis gyengeségeimből is erősséget csinálni), tanulni, humorral élni – játékosan, de nem könnyelműen… elengedni, elfogadni, értékelni, hálálni, újra áldani, feldolgozni a múltat, átértékelni sok mindent, felállítani a prioritásokat, megszabni határaimat, megfogalmazni céljaimat, magammal szembenézni, magamba nézni, magamat fejleszteni, elmém kitágítani, látóköröm szélesíteni, lelkem sebeit megbékíteni, áttranszformálni…. soroljam még?

Nem is tudjuk, mennyi lelki szemetet veszünk fel nap mint nap, nemhogy évek alatt…. És ezekről nem feltétlen mi tehetünk, sőt! Ha szeretnéd magad kipucolni és megteremteni magadnak valóban a jobbat, a békés lelki világot, a szebb életet, a lehetőségeket EZ a könyv a Bibliád hozzá! Nem vicc! Működik!!!! Én vagyok rá a példa. Én is szkeptikusan álltam neki, és nem álszenteskedem vagy megtértem, hanem a legfontosabban kezdtem el újra hinni és bízni: ÖNMAGAMBAN és saját erőmben.

Mindent meg lehet a könyvben találni ehhez. Érthető, világos nyelvezete van, egyszerűen megfogalmazza a „recepteket”: erőteljes példákkal, hasznos és működő gyakorlatokkal, lépésekkel elmagyarázva, hogy eltranszformálj és feldolgozz, elengedj MINDEN rosszat!!! Én végigmentem rajtuk, kipróbáltam minden gyakorlatot: és működnek, hatásosak! Amennyiben nyitottan állsz hozzá! Ha áldást akartok magatokra, ezt a könyvet egyszer olvassátok el!

A könyv felépítése és megszerkesztése is logikus, briliáns, valóban építkezik, és nem természettudományi, hanem emberi nyelven szólít meg. A Lelked! Figyelembe véve a lelki folyamatokat… és azokkal együtt halad. Tehát nem száraz, tudományos szövegezésről van szó. Ami megkülönbözteti más, ilyen jellegű könyvektől, hogy a férfi mélyen és emberien a testi-érzelmi-mentális (tehát minden szintbeli) savtalanításról ír – és segít neked! Gyakorlatba átültethető gyakorlatok/meditációk segítenek neked az öngyógyításban, és hogy magadra találj! Megmagyarázza ezt a fogalmat: a savtalanítást, végigmegy ABC szerint, mi az, ami savanyít minket… közben máris példákat hoz fel, miként lehetünk úrrá ezeken az érzéseken, különböző szituációkban. Olyan hétköznapokba is beültethető gyakorlatokat mutat meg, melyek pár percet vesznek igénybe és többször el sem kell szeparálódj elvégzésükhöz a többiektől… energetizálódsz viszont közben, megnyitják elméd, lelked, szíved, és legtöbb példája sokkal hatásosabb, mint az „elszámolok tízig”. Majd következnek a mély, lelki méregtelenítő módszerek. Ezekkel fel tudjuk frissíteni, sőt, úgyszólván újrahangolni és újjáéleszteni a lelkünket. A szerző meggyőző és könnyen alkalmazható programmal magyarázza el a lelki problémák okait, és hoz rájuk megoldásokat! Hogyan szabadulhatunk meg a negatív mintáktól? Milyen tényezők segítik a lelki higiénét, az egészséges testtudatot? Tudattréningek, szellemi törvények… megoldások… egészen a lelki megtisztulásig! Ez a könyv CSODA! Én szorgosan jegyzeteltem közben, és írtam bele válaszaim magába a könyvbe is, ugyanis a könyv elején is le lehet ellenőrizni azt, akkor milyen arányban van a sav-bázis egyensúly testünkben és életünkben jelen; és a könyv végén, olvasás után erre visszatér: egy sor személyes kérdéslista és az önvizsgálat elvégzéséhez való gyakorlati útmutató teszi teljessé a könyvet!

A magam példája: a könyv elején elvégzett teszt eredménye kimutatta a nem meglepő dolgot: 80%(!)-ban mutatkozott ki az, hogy szinte teljesen el vagyok savasodva életem területein. Rám s belém ült a sok kudarc, csalódás, fájdalom, veszteség, lelki sebek, megaláztatások, kihasználások, bántások stb. 80%-ban adtam olyan választ, hogy gyakran, néha… igaz rám a felhozott állítás. „Enyhén” túlsavasodtam az évek alatt és ilyen állapotban kezdtem el a könyvet. A könyv végén szintén vannak önvizsgálati teszt – kérdéssorok, melyek mindhárom részre vonatkoznak: test, szellem, lélek – ez az arány, az elsavasodási eredményem összesen 38%(!) -ra csökkent vissza, csak a könyv elolvasásával! Vagyis mindazon gyakorlati példák, melyekkel itt találkoztam, és a könyvből való töltekezés és a benne való elmerülés fele arányára kipucolt engem! Több, mint elindított a teljes egészséghez vezető úton! Elkezdett gyógyítani! Nem is kicsit! Fele annyira csökkent a belső savasodásom szintje az olvasás alatt! Kiderült, hogy a testi terület (pedig nálam ugye az van fájdalomban) az a legkevésbé „betegebb” nálam! Több olyan terület van még, melyen dolgoznom kell, szellemi-lelki szinten, de ezekre is rávilágított, és ami jó hír: ezeken valóban lehet dolgozni! Lépésről-lépésre, tudatosan! Ugyanis a legtöbbje „csak” a még pozitívabbá válásról szól… Ez az eredmény még engem is lesokkolt! Erre írtam, hogy az én életem máris teljesen új irányba vitte és megváltoztatta!

Ha „egyszerű” akarok lenni: az, amit a könyv jelentett nekem, az az út, amin elindított, az a hozzáállás, amit HITTEL ÉS BIZALOMMAL ÉS SZERETETTEL ÉS MEGGYŐZŐDÉSSEL ELKEZDTEM VALLANI, ÉS járni rajta, az a következő, saját magam írt és összeszerkesztett meditációimban tükröződik vissza. A könyvből nagyon sokat inspirálódtam hozzájuk, és nemcsak magamnak nagyon segítőek, hanem másoktól is nagyon sok pozitív visszaigazolást kaptam a hanganyaggal kapcsolatban: 3 hét alatt, 15 videó született, csaknem 800 ember hallgatta már meg őket (ez szintén meglepett, de visszaigazolás volt arról, hogy jó úton vagyok). 2 óra 15 perc – 135 perc tiszta relaxáció, önszeretet, elengedés, áldás és szeretet, megtisztulás. Meghívlak szeretettel, hogy nézz szét közöttük, és bele is hallgathatsz akármelyikbe – akár mindbe, amelyik csak szimpatikus! Én már beépítettem saját mindennapjaimba őket, és elsőre fura volt, hogy magamat hallgatom, de legalább annál inkább tudatosítja belsőm a saját hangommal ezeket hallgatni! Katt IDE a meditációkhoz! Amennyiben tetszenek, iratkozz fel YT-csatornámra itt, hogy a legközelebbi videóról már első kézből értesülhess!

Ez a könyv valóban nélkülözhetetlenül szorgalmazza a holisztikus öngyógyítást, elősegíti, minimum elindít ezen az úton… és az olvasás során is, példám mutatja, máris bőven lehet gyógyulni! Utam erőteljesen és jelentőségteljesen elkezdtem, és habár van még bizony mit tanulni, van hová előre fejlődni, van hová gyógyulni, ettől felejthetetlenebb kezdetet nem kaphattam volna! A legjobb lépés önmagamért… az elmúlt években, ez a könyv és az erre az útra való rálépés volt, ahogy érzem, és ahogy a környezetem is visszajelezte!

Ismerd fel te is, hogy minden veszteséges helyzetben van lehetőségünk arra, hogy eldöntsük, mit állítunk a középpontba, és hogyan akarunk reagálni. Tudatosodj egyre inkább! Én is elkezdtem követni azt az utat…. hogy érzékeljem egyre inkább, hogy minden helyzetben van egy olyan aspektus is, amely hálára adhat okot, és találjam meg ezt és ennek az érzésnek adjak inkább teret!

Meleg szívvel ajánlom e könyvet!

A kép saját.

Több könyvajánlóért KATT

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Tetszik a tartalom amit nálam olvasol? Iratkozz fel, hogy ne maradj le az újdonságokról!

A “Feliratkozás” gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatkezelési tájékoztatót

 

Örülök, hogy Nálam jártál! Amennyiben tetszett az itteni tartalom, iratkozz fel hírleveleimre, hogy ne maradj le az újdonságokról!

A “Feliratkozás” gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatkezelési tájékoztatót