Karácsonyi üzenet – 2022

Tavaly nem tudtam írni karácsonyi üzenetet számotokra, kedves látogatóim, de idén mindenképpen szerettem volna pár mondatban összegezni azt, amit számomra ez az ünnep jelent, mostani időszakban főleg, de amit EGÉSZ ÉVBEN is magamban hordozok, és egész évben magán kéne hordozni mindenkinek az életén is keresztül.

Nemrég egy gyermekkel beszélgettem, aki azt mondta, szépen csillog a szemem, amikor mosolygok. Kedvesség és jóság árad belőle. Nagyon jólesett, de ami ezután történt még inkább! Azt mondta örvendezve: „Jön a karácsony!” Mosolyogtam és hozzátettem: „És miért különleges a karácsony? Mit jelent neked?” A válasz ez volt: „Érzések miatt különleges, melyek felerősödnek. Illatok és színek is eszembe jutnak. Amit jelent… hmmm…. szeretetet és kedvességet. Meg békét és nyugalmat. Örömöt. Jóságot… és anya mindig azt mondja: a hála ünnepe is. Jéééé… de akkor a te szemedben mindig a karácsony csillog, egész évben, amikor mosolyogsz!”

Rendkívül meghatott. És anélkül, hogy fényezném magam, rádöbbentett: igaza van. És ennek kellene túlsúlyban lenni. A könnyeknek is a hála és az öröm miatt kellene megszületnie. A jóság és a szeretet győzedelmeskedik előbb-utóbb minden felett. Eszembe juttatta, mennyire fontos a mosoly, és hogy ezt… kell… terjeszteni. Hogy, ha mosolygok és valóban ez jön át rajta keresztül, akkor valóban magát a karácsonyt hordom magamban egész évben! Hordd hát Te is! Ezt kell táplálni és ez adja igazi értékünket! Minden nehézség ellenére meg kell őrizni a hitet, kitartani és elfogadni. Elkötelezetten hűnek maradni mindahhoz, ami a mi értékrendünk.

Ha valaki meg is bánt, lehet, hogy csak egy ölelésre van szüksége, mert akkor érzi meg mellkasán a szívünk dobbanását. Ha szeretet van a szívedben, abból fogsz tudni adni másoknak, és azt is kapod majd vissza. Mindenki csak abból tud adni, ami belül van neki, amit táplál önmagában. Miért ne legyen akkor ez önmagad és mások táplálására is a szeretet, a kedvesség?

Légy Te is fény!

Egy csodás idézettel szeretném még átadni üzenetem neked, kívánva boldog ünnepeket és vigyázzatok magatokra: Maia

„Légy olyan, mint egy óceánba hulló csepp, mely a végtelen részévé vált, és maga is „csak” egy hullám az Univerzum végtelen táncában.”

(Déván-Varga István)

#karácsonyitippek

A levendulás és főtt alma illatú gyertyák csodát tesznek! Meglesz tőlük a “karácsonyi varázslat” érzése! Ugyanis nemcsak hangulatot építenek/atmoszférát teremtenek/nyugalmat árasztanak és remek tértisztítók! ✨🕯✨

#karacsonyitippek

Az illatok, fények, színek mellett, a családi/baráti egyesülések és finomabbnál finomabb ételek és italok kipróbálása ilyenkor szinte tradíció!

Azonban, én azt vallom, az egyszerűbb néha több, sőt, nem kell különlegességekben gondolkodni, hanem annál több idő marad egymásra, ha nem egy pepecselős menüsor kerül feltétlenül az asztalra.

Nektek mi az, ami viszont nem hiányozhat az asztalról?

#Karácsonyitippek

A második nap végére már mindenkit “körbejártunk”, ehettünk-ihattunk, beszélgettünk, aztán estére már úgy elfaradunk, hogy ismét szinte az egyedüllétre vágyunk.

Rendben is van ez így, ugyanis a szeretet, a hála, de a magunkban való elmélyülés is fontos ezen ünnepi napokban. Egy jó könyv melle bekuckózni mindennel felér, legjobb “társaság” tud lenni egy jól megírt könyv. 🥰

Mit választanátok karácsony esti olvasnivalónak?

Kép: pixabay.com+saját szerkesztés

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Tetszik a tartalom amit nálam olvasol? Iratkozz fel, hogy ne maradj le az újdonságokról!

A “Feliratkozás” gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatkezelési tájékoztatót

 

Örülök, hogy Nálam jártál! Amennyiben tetszett az itteni tartalom, iratkozz fel hírleveleimre, hogy ne maradj le az újdonságokról!

A “Feliratkozás” gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatkezelési tájékoztatót