A jóga és én – hoztam nektek anyagokat! Viszlát tétlenség!

2021 júniusában kezdtem el a jógát.

Brutálisan beszorultam ugyanis szó szerint a testembe. Minden izom merev volt és sokáig még lehajolni és leguggolni sem tudtam anélkül, hogy valahol ne feszült volna, vagy nem éreztem volna nyomást. Így az elején örültem, ha az alap pózokat ki tudtam tartani 10-20 mp-ig. Azóta szerencsére sokkal jobb. A jóga első hatását nem is a testemben éreztem, hanem a lelkemben. Ott kezdtem el érezni először a felszabadulást. Ahogyan szűntek a lelki megkötöttségek, úgy nyúlt és oldódott a testem. Nagyon ügyeltem mindig arra, hogy előtte is bemelegítsek és csak addig menjek, míg kényelmesnek érzem. Mindenhogy komfortosan egy pózban. Nem számít meddig bírom, de tisztában vagyok a határaimmal.

A kedvenceim hamar a macska, tigris, béka és kutya pozitúrák lettek (csupa állat 🙂 ), valamint a gerinc nyújtása. 🙏🏻 A legenyhébb verzióval kezdtem, de a legbrutálisabban erős és népszerű vezető anyagaival, ő pedig Wai Lana. 🧘‍♀️ Hozok tőle pár olyat, amit szoktam csinálni!

Az egészségemért testi-lelki szinten is teszek ezzel. Szívvel ajánlom nektek is! Namaste! 🙏🏻✨

Jövő héten a teliholdkor ( febr.5.) is egészséggel kapcsolatos meditációm hozom el nektek itt! ✨

A jóga egyébként is egyszerre megfogható és megfoghatatlan. Hatása pedig felbecsülhetetlen minden szinten. Sose máshoz mérd magad a gyakorlás során, ne azt nézd, ki milyen mélyre hajol, sose mást utánozz, mert nem vagyunk egyformák. Sokan pedig ráadásul rájátszanak, hogy elkápráztassák az embereket. Ők viszont “kirakatjógik.” A jóga igazából összefügg a tudatosság jelenlétével. Minél inkább jelen vagyunk, annál “sikeresebbek” leszünk a jóga gyakorlatokban. Fejleszti az önfegyelmet és a tudatosságot is. A jóga valóban követel versenyszellemet, de nem másokkal, hanem önmagunkkal. Saját szellemi és fizikai akadályainkat, korlátainkat kell legyőznünk. Fizikálisan is arra vagy képes, hogy kilépj a komfortzónádból, szellemi síkon tágul a tudatosság benned, lelkileg pedig béke jár át. Amikor nincs kedv – nos általában mindig pont akkor van leginkább szükségünk jógázni.

Hajrá! 🧘‍♀️🌟

És akkor pár anyag:

https://youtu.be/c1f2uKrAYR0

https://youtu.be/6vH4tzFTweg

https://youtu.be/R1L7L4dbRL8

A kedvencem: https://youtu.be/v88fv22J8_g

Meditációim itt találod!

Kép: pixabay.com+ saját szerk.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Tetszik a tartalom amit nálam olvasol? Iratkozz fel, hogy ne maradj le az újdonságokról!

A “Feliratkozás” gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatkezelési tájékoztatót

 

Örülök, hogy Nálam jártál! Amennyiben tetszett az itteni tartalom, iratkozz fel hírleveleimre, hogy ne maradj le az újdonságokról!

A “Feliratkozás” gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatkezelési tájékoztatót