Ez volt az első rajzom a művészetterápia részeként.

Amilyen egyszerűnek látszik a rajz, korántsem volt könnyű papírra vinni, kialakítani megfelelő gondossággal és a részletekkel együtt. A címe Hold-álom.

Ezt a témát azért választottam, mert jellemző az életemre. Érzékelhető, hogy a közösségi felületeknél is este/éjjel posztolok. Ezért, a Holddal való kapcsolatom, kötődésem éjjelente vele elég szoros. Az egyetemi éveim alatt vált szokássá az, hogy egészségtelen módon ‘hajnalozom’. Viszont, már akkor a legnemesebb formával szegtem meg a szabályt: azért nem feküdtem le időben, mert már akkor is éjjel alkottam. Imádtam, amikor szó szerint csak a Hold fénye világított és síri csendbe borult a világ, elcsendesült minden ház lakója körülöttem, nem volt forgalom zaja, hanem csak én és a csendben, érdembeni alkotás vagy művelődés volt. Vagy filmet néztem, vagy olvastam, vagy videókat vágtam, vagy írtam. A saját elmém is ekkor tisztul leginkább ki és ekkor a legaktívabb, így hát hagytam mindig, hadd folyjon, ami életre vágyott belőlem. Ha legtöbbször írtam is éjjel-, ez a mai napig megmaradt,- a másik ok a késői fennmaradásnak a tanulás volt. Ugyanis, folyékony középszinten tudok spanyol nyelven és ezt autodidakta módon sajátítottam el olyan szintre, hogy a középfokú nyelvvizsga is sikerült elsőre. És én éveken át, eredeti nyelvű, élő adásokat néztem online streaming-en, különböző csatornákon. Mivel, mexikói spanyolul tanultam meg (igen, van különbség) és az ottani és hazai idő közötti eltérés pedig hét óra (náluk előrébb van hét órával) így aztán gondolhatjátok az esti műsorokat mikor néztem meg…a legcsodásabb hajnali órákban, még ébren. 🌚 A legnagyobb lelkesedéssel és örömmel. Őszintén. Olyan szabadságot, olyan függetlenséget azóta sem éreztem szinte. A legszebb idők voltak. Egyetlen ilyen hajnalt sem bánok. Azokban volt aztán tanulva vagy alkotva olyan élet, és annyi élet, melyet azóta se tapasztalok. Legszebb idők voltak valóban és felejthetetlenek az esték. Felfedeztem lelki mélységeimet, képességeimet, fejlődtem, tanultam, szélesítettem és mélyítettem a szellemi tudásomat a legtisztább és nemesebb értelemben, nem hedonista módon és nem hajszolva az életet és élvezeteit.

Ezért, bár a rajzon pihen a Hold, csak én tudom ezek a hajnalok milyen jelentőséggel bírtak az életemben. Való igaz: nem az számít mennyi idős vagy, hanem mennyi tiszta és nemes élet volt az éveidben, mert ez az igazi érték.

#lelekszirmok#blog#rajz#art#muveszetterapia#sajatigazelettortenet

Ha több rajz érdekel katt IDE !

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Tetszik a tartalom amit nálam olvasol? Iratkozz fel, hogy ne maradj le az újdonságokról!

A “Feliratkozás” gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatkezelési tájékoztatót

 

Örülök, hogy Nálam jártál! Amennyiben tetszett az itteni tartalom, iratkozz fel hírleveleimre, hogy ne maradj le az újdonságokról!

A “Feliratkozás” gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatkezelési tájékoztatót