Év végén kissé eltűntem, és megvolt a sajnálatos oka. Egyébként is akartam egy kis szünetet év végén, viszont egyéb körülmények is közbeszóltak.

Súlyos beteg lettem, és több hétig jártányi erőm sem volt. Így mind a második könyvem szerkesztési folyamatai, mind a blog háttérbe szorultak. Lassacskán újra erőre kapok, viszont az év sem indult jól, sőt… az első 2022-es rajzom témája nem is lehet más, mint az anyaság. Ugyanis szeretett édesanyám földi útját tragikus hirtelenséggel, év elején – születésem napján, befejezte és már az angyalokhoz csatlakozott. Művészetterápiámba így jobban beleburkolózok majd, mint valaha, amint erőm engedi.

Életemben egyébként is azt tapasztaltam, egy nő igazán akkor lesz „sikeres”, amikor kiteljesedhet abban a beteljesedésben, mint ember, mint nő: anya lesz. Az anyaságra lehet készülni, mégis akkor válik igazán anyává valaki, amikor valójában kezében tarthatja a gyermekét, akinek ő ad életet. Onnantól megváltozik a világ, a prioritások, azonban ezek sosem lehetnek áldozatok, sokkal inkább áldás: a gyermekedért megtenni mindent, amit csak tudsz, hogy úgy induljon el az életben, hogy átadod neki az értékeket, melyeket hasznosíthat útján és az anya boldogsága csakis a gyermeke boldogságával és boldogulásával lehet teljes.

Én hálás vagyok, és nem lehetek eléggé az, hogy az én édesanyám értem/értünk élt mindig, és mindaz, amit átadott örök útmutató és bástya lesz, még ha ő maga már nem tud ténylegesen bástyaként ott állni mellettem és mögöttem. Áldott voltam, hogy Te vagy az Édesanyám. Az a gyermekkor és háttérország életemben, amit te ágyaztál meg melegséggel és szeretettel soha ki nem apad.

Édesanya… itt van utolsó ölelésünk bennem, az összes dolog, amit átéltünk. Mindig is itt maradsz, ahol voltál és vagy: a szívem legközepén. Tiszta életemmel fogom meghálálni mindazt, amit tanítottál, de mindig is így éltem és ezután is így fogok. Illetve, ha a sors megsegít – és én is egy nap anya lehetek majd, amire teljes szívből vágyok, mindazon értékeket megadom neki, amiket általad én is megkaphattam és átadom neki mindazt, ahogyan engem neveltél. Tovább élsz, hisz itt vagyunk véredből és dobogunk tovább… és anya mindörökre csak EGY van, valamint az ANYA, főleg TE… ÖRÖK vagy!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Tetszik a tartalom amit nálam olvasol? Iratkozz fel, hogy ne maradj le az újdonságokról!

A “Feliratkozás” gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatkezelési tájékoztatót

 

Örülök, hogy Nálam jártál! Amennyiben tetszett az itteni tartalom, iratkozz fel hírleveleimre, hogy ne maradj le az újdonságokról!

A “Feliratkozás” gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatkezelési tájékoztatót