Kezemben az Életem

Tavalyi rajzom címe: Kezemben az Életem.

Azért is szeretem a különböző művészeti ágakat, mert mindegyiknek megvan a maga nyelve: amellyel kifejezheti ugyanazt az érzést, élethelyzetet stb. Tudom, hogy leginkább a szavakkal bánok legjobban, ez az igazi közegem, mégis biztonságosan mozgok a dalok, a zene, a rajz világában is, és azért is szeretem azokat még inkább, mert vannak olyan helyzetek, amikor a szavak kevesek, vagy nem is kellenek igazán.

Itt van pl. ez a rajz, melynek adtam egy címet, és ezzel ki is fejeztem azt, ami rajzom szándéka volt, hiszen ezért is rajzol az ember. Festményekben, grafikával, egyéb technikával papírra vetni szavak nélkül az érzését az alkotónak, ugyanúgy mint papírra vetni a szavakat, csak különböző írói képekkel szimbolikusan kivetíteni és illusztrálni belső világunkat.

Nem is igazán akarom rajzom kiegészíteni szavakkal, mert magán hordoz mindent. Kezemben az Életem. Ábrázolódik az, amit legfontosabbnak tartok az életben, mely szerintem az élet értelme, és legértékesebb ezen földi úton: a szív. Az a szeretet, a jóság, a kedves érzések, a hitünk, amiért dobog a szívünk. Nem lehet fontosabb semmi a szív „ügyeinél”. Az, hogy tele legyen kedvességgel és szeretettel. Hogy szerethessen. Hogy szeretve legyen. Hogy ép és egész legyen. Amit szíved magadban táplál, az az élet igazi értéke. Ami a szíved szava, az sosem csal. Követni kell! Ami a szíved legmélyéből születik, azért érdemes tenni, kitartani, mert tiszta.

Semmi mást nem vihetünk magunkkal úgysem, az emberekben viszont az, amit adtunk nekik érzelmileg, érzelmi intelligenciánkból, érzékenységünkből, nemes gesztusként, a szív tisztaságából, méltósággal és ahogy a mondás is tartja „jó szívvel”, az marad utánunk.

Ezért fogom mindig azt sugallni másoknak és magam is követni fogom, hogy az életben nincs fontosabb a szív szavánál, a szív álmainál és annak jóságának, így tisztaságának megőrzésénél. Igazán nemes és értékes életet így tudunk élni.

A lány is ezt teszi: kezében az élete, azaz épségben, erőtől duzzadó és dobbanó szíve.

Több élettörténetért katt IDE

Inspiráló cikkek: ITT

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Tetszik a tartalom amit nálam olvasol? Iratkozz fel, hogy ne maradj le az újdonságokról!

A “Feliratkozás” gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatkezelési tájékoztatót

 

Örülök, hogy Nálam jártál! Amennyiben tetszett az itteni tartalom, iratkozz fel hírleveleimre, hogy ne maradj le az újdonságokról!

A “Feliratkozás” gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatkezelési tájékoztatót